Ons onderwijs

Einstein brengt je verder

Het Einstein Lyceum is een openbare scholengemeenschap voor mavo, havo, atheneum en gymnasium en staat voor gelijke kansen voor iedereen ongeacht godsdienst, levensovertuiging, seksuele voorkeur, etniciteit, politieke overtuiging of welk ander onderscheid dan ook. Onze mooie school is gelegen aan Campus Hoogvliet, waar het onderwijs bruist! Op het Einstein Lyceum doen we zo veel mogelijk activiteiten samen. Mavo-, havo- en vwo-leerling gaan samen op reis, vieren samen feest en gaan samen uitdagingen aan. Door de kleinschaligheid van onze school kent bijna iedereen elkaar. Er is veel aandacht voor onderling contact, tussen personeel, leerling en docent, en tussen ouders en school. Allemaal met maar één doel: jou écht verder brengen! 

MENTOREN 

Daarom zijn bij ons de docenten niet alleen docent, maar ook allemaal mentor. Sterker nog, elke onderbouwklas heeft twee mentoren tot de beschikking. Wij vinden het namelijk heel belangrijk dat er oog is voor de ontwikkeling van elke individuele leerling. Dus als je hulp nodig hebt, advies wil inwinnen, of er gewoon een keer iets is waarover je wil praten, dan weet jij zeker dat daar voldoende tijd en aandacht voor is. Zo brengen we je stap voor stap verder richting het behalen van een mooi diploma en een prachtige toekomst. 

LEVENSECHT ONDERWIJS

Dus, bij ons vind je de warmte en rust van een ‘kleine school’ onder de rook van Rotterdam, maar wel eentje die de blik nadrukkelijk heeft gericht op de wereld om ons heen. Zo zoeken wij met ons onderwijs nadrukkelijk de verbinding op met de buitenwereld. Daar waar het echt gebeurt. Wat dacht je van geschiedenis in Rome? Economie in de Rotterdamse haven? Maatschappijleer bij het Europees Parlement? En proefstuderen bij TU Delft? Wij brengen je naar plekken waar je altijd al eens wilde komen. Zo kom je nog eens ergens! 

TALENTONTWIKKELING

Bij Einstein kijk je niet alleen naar de buitenwereld, maar ook kritisch naar jezelf. De middelbareschooltijd is namelijk een belangrijk onderdeel van het pad dat je aflegt naar volwassenheid. Je zal je van alles afvragen. Waar ben ik goed in? Waar liggen mijn interesses? Wat wil ik worden? Wij zien het als onze grootste verantwoordelijkheid om dat te ontdekken. Met onze interessante extra vakken, zoals World Class, Sportklas, Beeldklas, Muziek en Dans ontdek je verschillende kanten van jezelf. Zo brengen we jou een stapje dichter bij jouw talent. 

VERVOLGSTUDIE

Naast alle lessen, programma’s en extra vakken, gaan we je natuurlijk ook gewoon voorbereiden op het halen van een diploma en wat er na de middelbare school allemaal komt. Zo bezoeken we verschillende mbo’s, hbo’s en universiteiten, waar je kan meelopen of proefstuderen. Maar dat komt later allemaal wel! 

Onze collectieve ambitie

Het Einstein Lyceum bruist elke dag, ruim 900 leerlingen spelen hier dagelijks hun eigen wedstrijd. Wij zien de school als een stadion waarbij de leerling centraal staat. Hij staat op de middenstip en de wereld ligt aan zijn voeten. Wij, de mentoren, docenten en ouders, moedigen de leerling aan. Wij bereiden de leerling zo goed mogelijk voor om zijn plek in de samenleving te ontdekken en in te nemen. De leerling heeft hierbij de regie.

Elke leerling speelt zijn eigen wedstrijd met als doel om te scoren. Dit doet de leerling op drie niveaus: resultaten (kwalificatie), sociale vaardigheden (socialisatie) en omgaan met de vrijheden van zichzelf en de ander (subjectificatie). Met de leerling ontdekken wij hoe hij de wedstrijd gaat spelen, wat bij hem past en hoe hij zich daarin kan ontwikkelen. Er worden successen gevierd, de leerling krijgt te maken met tegenslagen en soms wordt met een omweg het uiteindelijke doel behaald. De leerling is hierbij eigenaar en verantwoordelijk voor zijn eigen wedstrijd en zijn eigen succes. Een wedstrijd speel je nooit alleen. De leerlingen leren om samen te werken en leren van elkaar. Om het speelveld heen staat een enthousiast en betrokken team: de medewerkers van het Einstein Lyceum. Zij observeren, stellen vragen, ondersteunen en dagen uit. De supporters van de leerlingen mogen niet ontbreken bij de wedstrijd: de ouders.

Wij begrijpen dat de leerling soms wat meer aanmoediging of ondersteuning nodig heeft om het beste uit zichzelf te kunnen blijven halen. Wij, het team en de ouders, staan aan de zijlijn om de leerling aan te moedigen en zullen, als het nodig is, stappen op het veld bij zetten.

Wij maken de verbinding met de stad Rotterdam en de rest van de wereld. We halen het bedrijfsleven, het vervolgonderwijs en de verdere maatschappij de school in en zoeken dit op. Dit alles met als doel om de leerling op te laten groeien tot een volwassen burger. Een volwassen burger met zijn eigen plek in de maatschappij.

Kernwaarden

Om onze collectieve ambitie waar te maken zijn voor ons vijf kernwaarden belangrijk: aandacht, verbinding, betrokkenheid, nieuwsgierigheid en verantwoordelijkheid. Iedereen van onze school heeft de verantwoordelijkheid om deze vijf kernwaarden elke dag uit te dragen. Bij het uitvoering geven aan onze kernwaarden en onze collectieve ambitie zal iedereen dan ook vanuit zijn of haar rol een bijdrage leveren.  

Onze collectieve ambitie

Het Einstein Lyceum biedt een veilige, stimulerende en betrokken leeromgeving. Met behulp van een uitdagend onderwijsaanbod, coaching en heldere afspraken werken leerlingen samen met docenten en andere leerlingen aan een sterke kennisbasis, persoonlijke groei en betrokkenheid bij elkaar en de maatschappij. Op onze school wordt iedereen gezien, maar heeft ieder ook de verantwoordelijkheid om van zich te laten horen en zich te laten zien.

Ontmoetings- en oefenplaats
Onze school is een ontmoetings- en oefenplaats waar leerlingen ontdekken wie en hoe ze zijn, wat ze kunnen en wat ze willen. We leren leerlingen om eigenaar te worden van hun eigen leerproces, om zelf leerdoelen te formuleren en te reflecteren. Zij ontwikkelen inzicht in hun eigen leerstijl en andere strategieën om zich een leven lang nieuwe kennis en vaardigheden eigen te kunnen maken. 

Op het Einstein Lyceum worden leerlingen voorbereid op een zelfstandig leven in de huidige en toekomstige samenleving en ontdekken zij hoe zij hier een bijdrage aan kunnen leveren. Leerlingen worden daarom gestimuleerd en nieuwsgierig gemaakt om over hun drijfveren en ambities na te denken, maar ook over die van anderen. We zijn een school waar we openstaan voor de ander, nieuwsgierig zijn naar elkaar en elkaars verschillen respecteren. Met een open blik verkennen wij de opvattingen en keuzes van anderen. 

Eigen leerproces
Wij werken vanuit positieve verwachtingen ten opzichte van de motivatie van de leerling en geloven dat alle leerlingen in staat zijn om eigen successen te behalen. Onze docenten zijn gericht op het ontdekken en ontwikkelen van talenten van leerlingen. Doordat wij de leerling intensief en eenduidig begeleiden bij het aanleren van studievaardigheden, reflectieve vaardigheden en sociale vaardigheden, wordt de focus verlegd van alleen resultaten naar het gehele ontwikkelproces. 

De ontdekkingstocht van de leerling vindt niet alleen binnen de school, maar zeker ook buiten de school plaats. Wij maken leerlingen nieuwsgierig naar wat er allemaal mogelijk is in en buiten de school, zowel nu als later. 

Betrokken team
Wat wij vragen van onze leerlingen, vragen wij binnen het team ook van elkaar. Wij oefenen en ontwikkelen onszelf elke dag. Dit doen wij als betrokken medewerkers door elkaar te stimuleren, verantwoordelijkheid te nemen en elkaar uit te dagen om nieuwsgierig te zijn naar elkaar. Docenten en mentoren werken gezamenlijk volgens een kwaliteitskader welke betrekking heeft op onze lessen, de begeleiding en alles wat er verder komt kijken bij ons onderwijs.

VWO (ATHENEUM & GYMNASIUM)

Duur: zes jaar

Het vwo is een zesjarige theoretische opleiding die twee richtingen kent (het atheneum en het gymnasium) en bereidt leerlingen voor op een universitaire studie. In de brugklas wordt klassieke talen en culturen gegeven. Na het eerste jaar maakt de leerling een keuze tussen het atheneum of het gymnasium. Tot en met leerjaar drie is er gezamenlijk les. In het derde leerjaar bereiden leerlingen samen met de decaan de keuze voor op het profiel voor het vierde leerjaar.

Gymnasium

Het Einstein Lyceum biedt de vwo-leerlingen een volwaardige gymnasiumopleiding aan. In het eerste leerjaar staan de klassieke talen twee uur per week op het rooster. Alle aspecten van de gymnasiumopleiding komen in dit jaar aan bod: geschiedenis, mythologie, het Griekse alfabet en de beginselen van de Latijnse taal. Na dit oriëntatiejaar kunnen de leerlingen een bewuste keuze maken: doe ik atheneum of gymnasium?

Het gymnasium kent, naast de vakken Latijn en Grieks, nog enkele specifieke programmaonderdelen die op het atheneum niet worden aangeboden:

  • Excursies naar o.a. Limes in Nederland, Leiden en/of Amsterdam.
  • Grieks toneel in leerjaar 2. Tijdens deze uren worden verschillende zaken behandeld. Aan het begin van het jaar leren de leerlingen over de Griekse theatercultuur. Na deze algemene inleiding wordt er toegespitst op het verhaal van de opvoering: een klassieke tragedie. We diepen het verhaal uit door het te lezen en de thema’s te onderzoeken. Nadat de leerlingen bekend zijn geraakt met het verhaal, wordt er een eigen, speelbare versie van geschreven door de leerlingen, die uiteindelijk op de planken gebracht zal worden. De rest van het jaar wordt toegewerkt naar deze uitvoering, waarbij iedere leerling een rol in het geheel krijgt (als acteur, decorbouwer, tekstschrijver, regisseur etc.).
  • Klassieke Culturele Vorming in leerjaar 4. Het vak KCV is een algemeen vormend vak, met het accent op cultuur-historische aspecten van de Oudheid. KCV wordt gegeven aan de hand van verschillende thema’s die gedurende het jaar centraal staan (denk hierbij aan thema’s als ‘de stad Rome’, ‘romanisering’, ‘het Griekse theater en ‘filosofie’).


Profielen vwo

Leerlingen kunnen kiezen uit vier profielen

  • Cultuur en Maatschappij (CM)
  • Economie en Maatschappij (EM)
  • Natuur en Gezondheid (NG)
  • Natuur en Techniek (NT)

HAVO

Duur: vijf jaar

De havo is een vijfjarige theoretische opleiding die leerlingen voorbereidt op een HBO-studie (Hoger Beroeps Onderwijs). Na de havo kunnen ze doorstromen naar het Atheneum. Tot en met leerjaar drie is er gezamenlijk les. In het derde leerjaar bereidt de leerling samen met de decaan de profielkeuze voor het vierde leerjaar voor.

Profielen havo

Leerlingen kunnen kiezen uit vier profielen

  • Cultuur en Maatschappij (CM)
  • Economie en Maatschappij (EM)
  • Natuur en Gezondheid (NG)
  • Natuur en Techniek (NT)

MAVO

Duur: vier jaar

De mavo is een vierjarige theoretische opleiding met als doel leerlingen voor te bereiden op een studie in het MBO (Middelbaar Beroeps Onderwijs). In het derde en vierde leerjaar kiezen ze een aantal vakken dat bij één van de drie profielen hoort. Na de mavo kunnen leerlingen doorstromen naar de havo of een mbo-opleiding. Om een goede aansluiting met het MBO te waarborgen, is het Einstein Lyceum vertegenwoordigd in het vombo. Het vombo is een overlegorgaan tussen het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs.

Profielen mavo

Je kunt kiezen uit vier profielen:

  • Economie
  • Techniek
  • Groen (Landbouw)
  • Zorg en Welzijn

Pijlers en extra activiteiten

Naast het reguliere lesprogramma van de mavo, havo en het vwo, kunnen leerlingen voor een Pijler of extra activiteit kiezen. 

Pijlers
World Class;
Sportklas;
Beeldklas.

Extra activiteiten
Muziek;
Dans.

World Class (leerjaar 1 t/m 3)

Bij World Class leer je – door middel van samenwerkend leren – veel meer over de wereld om je heen. Elk schooljaar voeren we vier projecten uit waarbij het eindproduct een verslag, filmpje of presentatie is. We starten in het eerste jaar klein door in de buurt te kijken naar eigenschappen waardoor het leuk is om daar te wonen. We maken vervolgens de wereld steeds groter totdat we in het derde jaar oplossingen proberen te vinden voor belangrijke wereldproblemen als obesitas en cyberpesten. Je wordt door docenten uit verschillende vakgebieden begeleid bij het maken van deze projecten.

Bij deze projecten horen ook een aantal excursies naar het buitenland, waarbij de excursie in de derde klas minstens vier dagen zal duren. De voertaal is meestal gewoon Nederlands, maar enkele onderdelen van World Class zullen in het Engels geschreven of gepresenteerd moeten worden. Een goede kennis van het Engels is daarom een pre. Tijdens de lessen World Class wordt géén aandacht besteed aan het aanleren van de Engelse taal.

De extra aanvullende gevraagde vergoeding voor de World Class is € 350,- per jaar. Meer weten over de World Class?
Neem contact op met de mevrouw Ritmeester, q.ritmeester@einsteinlyceum.nl.

Sportklas (leerjaar 1 en 2)

Bij de Sportklas staat beweging centraal. Zo veel mogelijk sporten worden onder de aandacht gebracht die bij de regulier gymlessen niet worden aangeboden. Denk aan golfen, boksen, honkballen en tennissen. De extra aanvullende gevraagde vergoeding voor de Sportklas is € 250,- per jaar. Dit bedrag wordt onder andere besteed aan reiskosten, sportklas shirt, huur van accommodaties, bezoek aan evenementen en het inhuren van gekwalificeerde trainers. Meer weten over de Sportklas? Neem contact op met meneer Matthijs Dul.
m.dul@einsteinlyceum.nl

Beeldklas (leerjaar 1 t/m 3)

Tijdens het volgen van de Beeldklas maken leerlingen op een intensieve manier kennis met kunst en cultuur. Enkele malen per jaar gaan ze op excursie om ter plekke een workshop te volgen over de veelzijdige benadering van kunst en cultuur in onze wereld. Schilderkunst, beelden, architectuur, film, theater, dans en multimedia, alles komt aan de orde. De extra aanvullende gevraagde vergoeding voor de Beeldklas is €50,- per jaar. Meer weten over de Beeldklas? Neem contact op met Mw. Van IJsseldijk. m.vanIJsseldijk@einsteinlyceum.nl

Muziek en dans (voor alle leerjaren)

Leerlingen die gitaar of keyboard willen leren spelen, die samen willen zingen, samen dansen, in een band willen spelen of samen een theaterstuk willen uitvoeren, kunnen zich aanmelden. Na schooltijd mogen leerlingen meedoen aan diverse activiteiten, zoals optredens bij de culturele avonden, de kerstshow of de cultuuravond E=mc2 (Einstein= muziek en cultuur van onder- en bovenbouw).

De deelname aan de activiteiten is vrijwillig maar niet vrijblijvend. Als een leerling heeft gekozen één van de activiteiten is het de bedoeling dat de leerling ook aanwezig is. De activiteiten zijn na schooltijd. Deelname aan deze activiteiten is gratis.

Meer informatie over Muziek? Neem contact op met Dhr. K. Elbers via ✉ muziek@einsteinlyceum.nl
Meer informatie over Dans? Neem contact op met mw. D. Lambillion ✉ d.lambillion@einsteinlyceum.nl

Young Impact

De leerlingen van nu zijn de burgers van de toekomst. Het is ook om die reden dat het Einstein Lyceum investeert in deze jeugd. Door middel van het vak Young Impact gaan de leerlingen van het Einstein Lyceum de eerste twee jaar aan de slag met vaardighedenonderwijs over functioneren in de samenleving. In de lessen Young impact gaan de leerlingen aan de hand van actieve werkvormen maatschappelijke problemen onderzoeken die op dit moment spelen. De opbrengsten van het vak worden grotendeels in de les behaald, waardoor leerlingen met elkaar tot leren komen. Als de leerlingen de leerlijn afronden hebben zij een rugzakje bij zich om de maatschappij in te gaan!

Burgerschap

Wij vinden het belangrijk om onze leerlingen goed voor te bereiden op hun leven buiten school en in de diverse samenleving. In de Nederlandse wet is vastgelegd wat leerlingen moeten kennen en kunnen als het gaat over de ontwikkeling van leerlingen tot democratische burgers. In het burgerschapsonderwijs staan de drie basiswaarden centraal die van belang zijn in de democratische, pluriforme samenleving, te weten vrijheid, gelijkheid en solidariteit. Onze leerlingen leren hierbij ook over de context waar deze drie basiswaarden, de democratie en de democratische rechtstaat uit zijn voortgekomen. 

In ons onderwijs neemt burgerschap een centrale plek in. Wij zien onze school als een oefenplaats voor democratie en het omgaan met diversiteit. In de verschillende vak- en leergebieden, vakoverstijgende projecten en –activiteiten, het klas- en schoolklimaat en/of het vak ‘burgerschap’ geven wij hier actief uitvoering aan. Het bevorderen van verbinding met en participatie in de samenleving vinden wij van groot maatschappelijk belang. Bij het vormgeven van goed burgerschapsonderwijs is er daarom aandacht voor de verbinding met de omgeving en vindt het leren ook buiten de school zelf plaats. 

Naast een oefenplaats, is onze school ook een ontmoetingsplaats. Alle verschillende achtergronden en levensovertuigingen komen hier samen. Wij dagen onze leerlingen uit om open te staan voor dat wat voor ons onbekend is. Wij stimuleren de leerlingen om nieuwsgierig te zijn naar de ander, in gesprek te gaan met elkaar, elkaars standpunten te bevragen en zich te verplaatsen in elkaars perspectieven. Zo ontwikkelen onze leerlingen hun eigen opvattingen en vormen zij een democratische houding.

Leerlingen leren in onze school hoe zij actief hun rol kunnen pakken in de samenleving en krijgen hiervoor kennis en vaardigheden aangeboden. Onder andere door te leren over besluitvormingsprocessen en de invloed die zij hierop kunnen uitoefenen, passend bij de eigen situatie en mogelijkheden. Daarnaast vragen wij leerlingen verbanden te leggen tussen de eigen leefwerelden en maatschappelijke vraagstukken. Hierdoor leren wij onze leerlingen kritisch na te denken, te reflecteren en creatief na te denken over mogelijkheden om zelf iets te doen aan deze complexere vraagstukken. Met ons onderwijs bereiden wij onze leerlingen voor op een leven in een veranderende samenleving, waarin zij autonoom en verantwoordelijk handelen. Zo leveren wij met ons onderwijs een bijdrage aan het Rotterdam van nu en morgen.

Kunst en Cultuur

Wij hechten veel belang aan de brede ontwikkeling van onze leerlingen. Een van de beste methodes hiervoor is leerlingen kennis te laten maken met kunst en cultuur. Binnen het kunst- en cultuurtraject op het Einstein Lyceum gaan leerlingen vanaf klas 1 enkele malen per jaar op excursie om een workshop te volgen over de veelzijdige benadering van kunst en cultuur in onze wereld. Schilderkunst, beelden, architectuur, film, theater, dans en multimedia; alles komt aan de orde. We werken samen met verschillende partners zoals Scapino Ballet, International film festival, SKVR en Lantaarn Venster. 

Taalbeleid

Het Einstein Lyceum heeft een taalbeleid wat zich richt op de taalontwikkeling van onze leerlingen. De leerlingen krijgen een actief aanbod van alle taalvaardigheden tijdens de lessen Nederlands. Er wordt extra gewerkt aan de achterstanden m.b.t. begrijpend lezen, studerend lezen, formuleren, woordenschat en spelling. In de taallessen wordt domeinoverstijgend lesgegeven (vaardigheden worden geïntegreerd). Verder geldt voor ieder ander vak dat er gericht wordt gewerkt aan de taalvaardigheid van de leerlingen. Ook is een dyslexieprotocol en dyslexiescreening in leerjaar 1. School breed wordt het leesonderwijs ingezet en vergroot. Elke leerling heeft een leesboek in de tas en voorafgaand aan de lessen of na een toets lezen de leerlingen zelfstandig. Tot slot wordt er gewerkt aan een soepele overgang vanuit het primair onderwijs en naar het hoger onderwijs. Zo doen we mee aan heel Rotterdam leest, krijgen onze docenten cursussen vanuit de Hoge School Rotterdam in taalgericht onderwijs en organiseren we met de basisscholen studiemiddagen voor onze vakdocenten. 

Onderwijstijd

Per 1 augustus 2015 is de nieuwe wet voor onderwijstijd ingegaan. Voor scholen geldt een urennorm voor de gehele schoolloopbaan, in plaats van per leerjaar. Het vastgestelde totaal aantal uur per opleiding is: mavo – 3.700 uur, havo – 4.700 uur en vwo – 5.700 uur. Daarnaast moeten leerlingen minimaal 189 dagen per jaar onderwijs krijgen. De onderwijstijd omvat een diversiteit aan activiteiten voor leerlingen onder begeleiding van bekwaam onderwijspersoneel. Behalve lessen gaat het onder meer om activiteiten als stages, excursies, werkweken, sportdagen en projecten.

Beleid op lesuitval

Lesuitval wordt zover mogelijk beperkt. Bij plotselinge afwezigheid van een docent kunnen we soms de lessen opvangen door één van onze onderwijsassistenten. Lukt dit niet, dan is er soms de mogelijkheid om lessen aan te laten sluiten om het aantal tussenuren te beperken streven we er zoveel mogelijk naar om de leerlingenroosters in de onderbouw aaneengesloten te houden. Bij een tussenuur voor leerlingen verwachten wij een zelfstandige invulling van zo’n uur. Bij langdurige afwezigheid van een docent wordt gezocht naar tijdelijke vervanging voor de verwachte afwezigheidsperiode.

Lessentabel 2023-2024

De lessentabel laat zien hoeveel uur per week een opleiding les krijgt van bepaalde vakken.

Protocollen, afspraken en regels
Lessentabel Einstein Lyceum 2023 2024

Tevredenheidspeilingen

Elk jaar worden ouders en leerlingen gevraagd mee te werken aan een tevredenheidspeiling. De uitslagen van deze peilingen gebruiken wij om inzichtelijk te maken waar ouders en leerlingen tevreden over zijn en om te analyseren waar verbeteracties nodig zijn. De uitslag van de tevredenheidspeilingen zijn ook te vinden op www.scholenopdekaart.nl
Daarnaast vragen wij eens in de twee jaar aan personeel om mee te werken aan een tevredenheidspeiling.

Rapporten en semesterindeling 

De resultaten worden behaald door de leerlingen binnen twee semesters. Semester 1 duurt van augustus tot en met januari. Semester 2 van februari tot en met juli. N.a.v. deze gegevens maken we analyses en bespreken wij de uitkomsten met ons team.

Resultaten van leerlingen: Rapport 1 en 2

Leerlingen van niet-examenklassen ontvangen twee keer per schooljaar een rapport: na semester 1 het prognoserapport en na semester 2 het eindrapport. Op het eindrapport wordt het plaatsingsbesluit voor het volgende schooljaar vermeld.

Resultaten bespreken: Rapportvergaderingen

Aan de (eind)rapportvergadering nemen deel: de mentor, de docenten die lesgeven aan de te bespreken klas en de leerlingencoördinator. De rapportvergadering hanteert de vastgestelde normen en determinatiecriteria zoals deze beschreven staan in het boekje “bevorderingsnormen”.  

Document Bevorderingsnormen 2023 2024

Bevordering en revisie

De regels voor bevordering en revisie zijn beschreven in het boekje “bevorderingsnormen”. Dit boekje wordt jaarlijks door de MR vastgesteld. 

Resultaten van ons onderwijs

De Inspectie van het Onderwijs houdt bij hoe scholen presteren. De bevindingen staan op de website van de Inspectie in de vorm van een opbrengstenkaart. De opbrengstenkaart is een overzicht van de resultaten die een vo-school heeft behaald in het voorgaande schooljaar en kunt u vinden op de website van de inspectie (www.onderwijsinspectie.nl)

De slagingspercentages

schooljaar

MavoHavoVWO

2018-2019

100%92%86%
2019-2020100%100%100%
2020-202199%71%91%
2021-202285%83%89%
2022-202378%66%77%


Gemiddelde examenresultaten 2023-2024

schooljaar

NederlandsEngelsWiskundeGemiddelde CE

Mavo

6,3

7,0

6,5

6,2
Havo6,66,8Wiskunde A: 6,2              Wiskunde B: 7,36,0
Vwo

6,0

6,5

Wiskunde A: 6,5                      Wiskunde B: 6,6    

6,1

Resultaten inzien

http://scholenopdekaart.nl (Wilt u direct bij het Einstein Lyceum terecht komen? Scan de code). 

De volgende resultaten kunt u online inzien:

  • Schooladvies en plaatsing
  • Doorstroom binnen de school
  • Examencijfers
  • Slagingspercentage
  • Doorstroom naar vervolgonderwijs